0 item(s)
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Breukstenen

Breukstenen

10 artikel(en)

10 artikel(en)

Breuksteen

Breukstenen worden door middel van dynamiet uit de berg gewonnen. Door de enorme explosie breekt er een kant van de berg af. Hierdoor komen er gigantische brokken stenen naar beneden. De brokken worden vervolgens door een breker in verschillende maten gebroken. De gebroken brokken worden gezeefd en op maat gesorteerd. Na dit proces spreken we van een gradatie, oftewel de breuksteen maat. Gabion levert bijvoorbeeld Basalt 30-60 mm en 56-75mm. Ondanks dat het zeefproces zorgvuldig gebeurd, is het mogelijk dat er kleinere of grotere breukstenen worden geleverd. Ook is het mogelijk dat u gruis aantreft in de big bag. Wij houden daarom rekening met een afwijking van 10% per big bag.

Breuksteen kopen

Wilt u breuksteen kopen? Gabion levert een ruim assortiment breuksteen vanuit voorraad. Wij leveren deze in bag bags bij u voor de deur. U kunt deze met of zonder schanskorven bestellen. Breukstenen zijn erg geschikt als schanskorf vulling of ter decoratie in uw tuin. U kunt de breuksteen bijvoorbeeld ook gebruiken als vijverrand of ter vervanging van grind. Bij ons kunt u eenvoudig online breuksteen kopen. Wilt u een volle kippertrailer afnemen (ca. 35 ton)? Dan kunnen wij leveren tegen gereduceerde tarieven.

Schanskorf stenen

Breukstenen zijn erg geschikt om steenkorven mee te vullen. Gabion levert diverse soorten en maten, waardoor er voor ieder wat wils is. Heeft u schanskorven smaller dan 10 cm? Houdt er dan rekening mee dat niet iedere schanskorf steen hierin past. Een breuksteen gradatie van maximaal 8 cm is dan het meest geschikt. U kunt schanskorven eenvoudig vullen met emmers. Bij brede schanskorven adviseren wij om grote breukstenen (>15cm) met de hand te vullen door deze te stapelen. 

Basalt 

Basalt is onze meest populaire breuksteen soort. Basalt stenen zijn donker antraciet van kleur en zeer slijtvast, waardoor de kleur heel goed behouden blijft. Basalt stenen zijn zeer hoekig van vorm. Door deze vorm zijn de stenen uitermate geschikt als schanskorf vulling, omdat de gaten zo goed worden opgevuld en er weinig tot geen doorkijk meer is. Basalt is afkomstig uit het Basaltgesteente uit Duitsland.