0 item(s)
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Handleiding schanskorven plaatsen

Handleiding schanskorven plaatsen

Uw schanskorven worden voor-gemonteerd geleverd en de eventueel bestelde breukstenen worden in big bags geleverd. Tevens ontvangt u een afleverpakket met handschoenen, een waterpomptang, C-ringen en een handleiding. In sommige pakketten treft u afstand houders aan. Dit is afhankelijk van de maatvoering van de bestelde schanskorven. Sommige korven worden met tussenschotten geleverd, waardoor afstand houders overbodig zijn. Voordat u begint met het plaatsen van de steenkorven is het belangrijk dat uw ondergrond egaal en stabiel is. In het stappenplan leest u hoe u de schanskorven het beste kunt plaatsen. 

 

Stappenplan steenkorven plaatsen

Stap 1. De ondergrond

Een goede fundatie is het halve werk! Het is erg belangrijk om de ondergrond stevig en waterpas te maken voordat u de schanskorf plaatst. Er komt immers behoorlijk wat gewicht op de grond. Wanneer de ondergrond niet waterpas en onstabiel is, zal de schanskorf schuin gaan hangen en in het ergste geval zelfs omvallen. Om deze redenen raden wij u af om zwarte grondsoorten te gebruiken. U kunt een stevige fundatie maken van beton, puingranulaat of geel zand in combinatie met tegels/ klinkers. Bij de aanleg van de fundatie verwerkt u meteen de eventueel bestelde steigerbuizen. Deze zorgen voor extra stabiliteit en voorkomen dat de schanskorven omvallen.

Schanskorven tot 1 meter hoogte met een minimale breedte van 30 cm kunt u zonder versteviging plaatsen. Voor alle korven die hoger of smaller zijn dient u steigerbuizen als versteviging te gebruiken. De steigerbuizen plaatst u minimaal 1/3 van de hoogte van de schanskorf in de grond. Vervolgens schuift u de schanskorf over de steigerbuis heen. Zorg ervoor dat de steigerbuis in het midden van de schanskorf zit. 

Fundering maken voor schanskorven  Aanleg Gabion Schanskorven Stap 1

 

Stap 2. Bevestiging van de schanskorven

Indien u meerdere korven naast elkaar heeft geplaatst, is het verstandig om deze met elkaar te verbinden. Dit doet u eenvoudig door de C-ringen te gebruiken. U kunt om de 30 cm een ring plaatsen. Deze ringen gebruikt u tevens om de deksels mee te sluiten. 

Wanneer uw schanskorf geen tussenschotten bevat is het van belang om de bijgeleverde afstand houders te plaatsen. Deze verdeelt u evenredig in de schanskorven, zodat deze niet teveel uitbuiken tijdens het vullen met de stenen. U kunt ze horizontaal om de 30 cm plaatsen. Indien u hogere korven heeft, dan herhaalt u deze handeling om de 30 cm verticaal. 

 

Aanleg Schanskorven Stap 2  Aanleg Schanskorven Stap 2

Stap 3: Steenkorven vullen

De korven staan nu stevig tegen elkaar aan en zijn voorzien van tussenschotten of afstand houders. U kunt de korven nu evenredig gaan vullen. Het is beter om de korven gelijkmatig te vullen in plaats van korf voor korf. Grotere stenen dient u er met de hand in te leggen met de vlakke kant tegen het gaas. Kleine breukstenen kuunt u met emmers of een minikraan vullen. 

 

   Schanskorven plaatsen met panlatten

 

Stap 4: Deksels sluiten

Nu alle korven zijn gevuld met de bijgeleverde waterpomptang de C-ringen gebruiken om de deksels te sluiten. U kunt de stenen schoonspuiten met een tuinslang of wachten op een regenbui, zodat het zand er tussenuit gaat. De geleverde pallets en big bags kunnen niet geretourneerd worden. Deze dient u daarom zelf af te voeren. 

 

Schanskorven vullen  Schanskorven vullen stap 4 Aanleg Schanskorven Stap 4

 

Schanskorf vullen 4Schanskorf met breukstenen Schanskorven met breukstenen schoonspoelen

 

Het eindresultaat: